Voucherregeling Externe Expertise Financieringen (VEEF) is van start voor ondernemers in Noord-Groningen!

Vanaf 15 maart kunnen ondernemers in Noord-Groningen of bedrijven die plannen hebben in Noord-Groningen gebruikmaken van een voucherregeling om deskundige hulp in te schakelen bij het schrijven van een businessplan. Deze zogeheten Voucherregeling Externe Expertise Financiering (VEEF) wordt mogelijk gemaakt en bekostigd door de Economic Board Groningen (EBG). De uitvoering ligt bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Ondernemers die gevestigd zijn of ondernemen in de negen gemeenten in Noord-Groningen – De Marne, Eemsmond, Winsum, Bedum, Loppersum, Ten Boer, Appingedam, Delfzijl en Slochteren – kunnen via SNN een voucher aanvragen. Ondernemers krijgen met de voucher de helft van de kosten van het advies vergoed, tot maximaal € 2.500. Het subsidieloket is sinds 15 maart open en sluit op 31 december 2016. Het subsidieloket sluit eerder als het budget volledig is uitgeput.

Economic Board Groningen wil goede ondernemersideeën in de regio financierbaar maken. Te vaak stranden goede plannen omdat ondernemers te weinig tijd of kennis hebben voor het schrijven van een goed investeringsplan. Daarom wil EBG ondernemers graag helpen een goed en economisch haalbaar plan te schrijven waarmee zij sneller en gemakkelijker een lening kunnen aanvragen bij Kredietunie Groningen of andere financiers of bestaande regelingen. Geurt Volkers, lid van de Intakecommissie van Kredietunie Groningen zegt: “In het eerste jaar van ons bestaan heeft Kredietunie Groningen 30 kredietaanvragen ontvangen. Bij een deel van die aanvragen moest er nog wel het een en ander gebeuren om deze te maken tot een document dat door de Kredietbeoordelingscommissie kon worden beoordeeld. Met name de financiële onderbouwing is nogal eens onvoldoende. Dat is jammer, want ondanks de hulp die de specialisten van onze kredietunie kunnen bieden, vertraagt zo’n aanvraag natuurlijk wel en dat is weer vervelend voor de aanvrager. Wij omarmen dit initiatief van de Economic Board dan ook van harte. Met deze regeling kunnen ondernemers hun eigen adviseur uitkiezen zodat er goede aansluiting is tussen hun activiteiten en capaciteiten en datgene wat nodig is om tot een goed plan te komen.”

Ondernemers kunnen ook nog steeds terecht bij Ondernemershuis Noord-Groningen (www.ohng.nl ), waar de eerst 8 uur advies gratis is. Met de voucherregeling worden ondernemers ook in staat gesteld om gebruik te maken van hun eigen vertrouwde adviseur.

Voor meer informatie: http://www.snn.eu/veef/

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest