Veel belangstelling Kredietunie

Begin februari 2015 is Kredietunie Groningen gestart met een serie voorlichtingsbijeenkomsten. Zo waren voorzitter Robert Wielinga en wisselende bestuursleden te gast bij o.a. de Groningse afdeling van het Nederlands Centrum Directeuren en Commissarissen, verschillende afdelingen van de Rotary, de subsidieadviseurs van PNO en bij de afdeling Economische Zaken van de gemeente Groningen.

Op 19 februari hebben zo’n veertig investeerders, ondernemers en andere belangstellenden een bijeenkomst bijgewoond in de Euroborg waarin details uit de doeken zijn gedaan over Kredietunie Groningen. Zowel de mogelijkheden om te investeren, als de mogelijkheden om op basis van een goed plan gebruik te maken van de kredietmogelijkheden werden belicht. Het initiatief van, voor en door ondernemers in Groningen is eind vorig jaar opgericht en heeft inmiddels breed vertrouwen van ondernemers, investeerders en overheden.

Met lede ogen ziet een aantal (oud-)ondernemers de economische groei van het MKB in de regio Groningen haperen. Een ontwikkeling, die ook nog eens negatief wordt beïnvloed door het opdrogen van kredietverlening door banken. De belangrijkste economische motor in de regio -het MKB- stokt hierdoor. Hoogste tijd om daar wat aan te doen. Daarom is Kredietunie Groningen opgericht. De initiatiefnemers vertegenwoordigen een bron van kennis, ervaring en kapitaal. Kredietunie Groningen wil aanwezig kapitaal van ondernemers, investeerders en particulieren samenbrengen en beschikbaar stellen aan ondernemers in en rond de stad Groningen. De missie van Kredietunie Groningen is het stimuleren van de economische activiteit en het bevorderen van de werkgelegenheid in en om de stad. Uniek is dat er naast het beschikbaar stellen van kredieten ook een beroep kan worden gedaan op de kennis en ervaring van de ondernemers onderling. Door coach bij Kredietunie Groningen te worden, help je andere ondernemers verder.

Aanvraag indienen
Kredietunie Groningen roept ondernemers met goede plannen en een financieringsbehoefte op om een aanvraag in te dienen. Dat kan vanaf nu heel eenvoudig via dit formulier. Evenals kapitaalleden die naast een goed rendement ook een bijdragen willen leveren aan de economische ontwikkeling in en rond de stad Groningen. Kapitaalleden vinden meer informatie op de pagina Kredietgevers.

Meer weten?
Meer informatie over Kredietunie Groningen vindt u in de handout. Deze kunt u aan de rechterkant van deze pagina downloaden. Andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest