fbpx

Univé partner van Kredietunie Groningen

Kredietunie Groningen en Univé Noord-Nederland: het zijn beide organisaties met een coöperatieve insteek. Niet gek dus dat Univé zich als geldverstrekker aansluit bij de Groningse Kredietunie. Mede door de bijdrage van Univé kunnen verschillende ondernemingen een lening krijgen.

Kredietunie Groningen is in 2015 opgericht om ondernemers die geraakt werden door de financiële crisis en even niet bij een bank terecht konden, toch te kunnen helpen met een lening. Een Kredietunie is namelijk een coöperatieve geldverstrekker die het geld dat leden inbrengen gebruikt om bedrijven van een lening te voorzien.

Kapitaalleden

De financiële middelen van Kredietunie Groningen komen van verschillende zogenoemde kapitaalleden, waar ook Univé nu één van is. Groningse ondernemers die willen groeien, moeten reorganiseren of in deze coronatijden het financieel lastig hebben, kunnen bij de Kredietunie aankloppen. Daar worden hun plannen beoordeeld en wordt er eventueel een lening afgesloten. Bedragen variëren tussen de 50.000 euro tot 250.000 euro. Maar het komt ook voor dat een onderneming met 25.000 euro al verder kan. Naast een lening krijgt een ondernemer ook een ervaren coach, die functioneert als klankbord.

Tientallen ondernemers geholpen

In de afgelopen vijf jaar zijn zo al tientallen ondernemingen uit de gehele provincie Groningen geholpen. Van dakdekkers tot tuinbedrijven en van transportbedrijven tot horecazaken. De enige eis die de Kredietunie voor het indienen van een businessplan heeft is dat er betalende klanten moeten zijn. “We willen ondernemers helpen”, legt voorzitter Robert Wielinga uit. “We onderzoeken dan ook altijd hoe we ze kunnen helpen en niet hoe we ze kunnen afwijzen. We werken alleen met vrijwilligers, allemaal mensen met kennis en ervaring die graag ondernemers die een steuntje in rug nodig hebben helpen.”

Goede match

Dat Univé zich nu ook heeft aangesloten bij de Kredietunie Groningen, doet Wielinga goed. “De mensen achter onze Kredietunie en de mensen achter Univé hebben hetzelfde DNA. We denken allemaal vanuit de coöperatie sfeer. Dat maakt ons een goede match.”
https://samen.unive.nl/stadgroningen/h/2431/353/16338/Ontwikkelen/Ondernemers-ondersteunen-elkaar