Uitzending Radar over Kredietunie Groningen zorgt voor veel reacties

De uitzending van het tv-programma Radar Extra op 28 december j.l. over de rol van Kredietunies en de keuzes die banken maken om zeer terughoudend te zijn als het om het financieren van MKB-bedrijven gaat, heeft tot veel spontane reacties geleid. Huib van der Burg, secretaris van Kredietunie Groningen: “Naar aanleiding van die uitzending hebben zich weer enkele mensen bij Kredietunie Groningen aangemeld als potentiële geldgever of als coach. Wij zijn daar blij mee en kunnen beide goed gebruiken.”

In de uitzending van Radar kwamen onder meer de ondernemers van het Groningse bedrijf Mundu aan het woord over hun ervaringen in de zoektocht naar financiering van de plannen om hun bedrijf te laten groeien. Helaas klopten ze tevergeefs aan bij de reguliere banken. Gelukkig bracht Kredietunie Groningen uitkomst. Niet alleen met geld, maar ook met goede raad en het toewijzen van een coach.
Huib van der Burg: “We verwachten overigens dat we in de loop van 2016 de mogelijkheden om te participeren in de activiteiten van Kredietunie Groningen kunnen uitbreiden. Het is namelijk mogelijk geworden dat Kredietunies ook gelden mogen aantrekken via het uitgeven van obligaties. Waarschijnlijk zullen we van die mogelijkheden gebruik gaan maken. De voorbereidingen ertoe worden getroffen.”
De uitzending van Radar met de opnames in Groningen is hier terug te zien:
“Kunnen we zonder bank?” http://www.radartv.nl/sites/lenenlenenbetalenbetalen/themas/aflevering/21-12-2015/kunnen-we-zonder-bank/?extra-item=kunnen-we-zonder-bank

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest