Toekomstplannen Kredietunie met instemming ontvangen op de ALV

Woensdag 19 april 2017 hield Kredietunie Groningen haar Algemene Ledenvergadering. Bestuur, ledenraad, kredietgevers, kredietnemers en coaches waren aanwezig om met elkaar terug te kijken op het succesvolle jaar 2016, het tweede volledige bestaansjaar van de coöperatieve vereniging. De leden bespraken o.a. de jaarstukken die eerder al waren goedgekeurd door de Ledenraad en de toekomstplannen van de Kredietunie.
Als spreker was deze avond te gast Rudolf Doornkamp, manager commercieel bedrijf van UNIVE. Hij legde vooral de nadruk op de overeenkomsten tussen de coöperatieve onderlinge verzekeringsmaatschappij UNIVE en Kredietunie Groningen. Bij de oprichting van deze onderlinge verzekeraar in 1794 in de provincie Groningen had men niet kunnen bedenken dat 223 jaar later in diezelfde provincie een succesvolle Kredietunie gevestigd zou zijn.
Uitzicht op een mooie toekomst
De avond werd gehouden op de hoogste verdieping van het kantoorgebouw van De Haan Advocaten en Notarissen in Groningen. Met als achtergrond een prachtig uitzicht over de stad werd vooral geluisterd naar de plannen voor de toekomst die instemmend werden ontvangen. Met gerichte communicatieacties zal Kredietunie Groningen zich verder profileren als een alternatief voor MKB-ondernemers die op zoek zijn naar financiering voor hun plannen.
Kredietunie Groningen leent bedragen uit tussen de € 50.000 en € 100.000. Binnenkort wordt verwacht de tiende ondernemer te kunnen bijschrijven die van krediet wordt voorzien. Het gemiddelde bedrag dat per ondernemer in de afgelopen periode is uitgeleend door de Kredietunie bedraagt ca. € 100.000. De aanwezigen onderschreven het advies van de Ledenraad: ‘Ga door op de ingeslagen weg.’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest