Overheid (h)erkent MKB-financieringsprobleem

De problemen in het MKB zijn nog verre van opgelost. Uit onderzoek blijkt dat 40% van de MKB bedrijven in Nederland, en dus ook in Groningen, een probleem heeft met de financiering van (productie)activiteiten. En nog steeds is de uitblijvende kredietverstrekking via de banken daarvan een van de belangrijkste oorzaken. Kredietunie Groningen doet zijn uiterste best om daar waar bedrijven nul op het rekest krijgen bij de ‘reguliere’ kredietverstrekkers de helpende hand te bieden. Niet alleen met financiële ondersteuning, maar ook met begeleiding en ondersteuning van de ondernemer.

Ook de overheid lijkt de problemen van het MKB te onderkennen en komt met maatregelen die het midden- en kleinbedrijf zo’n 2,5 miljard euro extra financieringsruimte bieden. Het ministerie van Economische Zaken staat voor 500 miljoen garant voor leningen uit een op te richten ‘Achtergestelde Leningenfonds’. Ook wordt het mogelijk om via Qredits, de facto Stichting Microkrediet Nederland en een evenknie van Kredietunie Groningen, tot een bedrag van 250.000 euro te lenen, in plaats van de huidige limiet van 150.000 euro.

Kredietunie Groningen juicht deze ontwikkeling van harte toe en zal zeker met haar activiteiten waar mogelijk hierbij aansluiten. Met elkaar, overheid, bedrijfsleven en de financiële wereld, moet het mogelijk zijn de motor van onze Groningse economie draaiende te houden – liefst met een oplopend toerental – en de werkgelegenheid te stimuleren.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest