Nina Beswerda nieuw bestuurslid Kredietunie: ‘Krediet en coaching voor gezonde bedrijven met groeikansen’

Nina Beswerda, vennoot bij Faktoo, heeft meer dan 25 jaar ervaring als ondernemer en zet haar kennis en kunde sinds kort in als onbezoldigd bestuurslid van Kredietunie Groningen. Ze houdt zich specifiek bezig met Ledenzaken Kapitaalleden. Nina Beswerda is zeer gemotiveerd: “Gezonde bedrijven met groeikansen en een goed bedrijfsplan kunnen een krediet van ons krijgen mét coaching van ervaren ondernemers. Die coaching is een absolute meerwaarde van Kredietunie Groningen en is vaak essentieel om de doorgroei te realiseren.”

Nina Beswerda is vanaf 1993 zelfstandig ondernemer. “Na 6 jaar in een managementfunctie bij een landelijk ICT bedrijf ben ik in 1993 gestart met een trainings- en consultancybureau voor verkoop en marketing. In 2002 heb ik het softwarebedrijf Amyyon overgenomen, dat destijds mijn grootste klant was, en ben daar vervolgens 10 jaar directeur geweest. Vier jaar geleden heb ik ervoor gekozen om het directeursstokje over te dragen en ben ik nog als aandeelhouder betrokken bij Amyyon. Nu voer ik, samen met mijn compagnon, vanuit Faktoo opdrachten uit bij middelgrote en grote organisaties en help ze bij hun ontwikkeling. Naast kennis van bedrijfsvoering, (online)verkoop, Marketing, HRM en ICT, zetten we hierbij ook meer dan 25 jaar ondernemerservaring in. Met als uitgangspunten voor onze opdrachten dat de organisaties in het Noorden zijn gevestigd en dat het rendement ‘er toe doet’.”
Slagvaardigheid
Kredietunie Groningen beoordeelt net als banken ingediende aanvragen op hun potentie en merites: de Kredietunie is een coöperatie die uiteindelijk voor haar leden rendement wil realiseren. Maar de positie is essentieel anders dan die van banken. Nina Beswerda: “Banken zijn aan regels gebonden die hen beperkt in het investeren in gezonde bedrijven. In de software hadden wij destijds onderhoudscontracten die jaarlijks gefactureerd werden. Dat kan voor krapte zorgen in de liquiditeitsplanning en dus een beperking van de slagvaardigheid. Daar zijn banken soms erg star in, ondanks het feit dat het bedrijf financieel gezond is. Mijn ervaringen hiermee kan ik goed gebruiken om ondernemers met een kredietvraag te overtuigen lid te worden van de Kredietunie, omdat Kredietunie Groningen hen die slagvaardigheid wél kan bieden.”
Competenties optimaal benutten
Persoonlijke aandacht voor de ondernemer om zijn of haar competenties optimaal te benutten, is voor Nina Beswerda een belangrijke motivatie om zitting te nemen in het bestuur van Kredietunie Groningen. “Als je in staat wordt gesteld om je eigen bedrijf te laten groeien, dan geeft dat veel voldoening. En tegelijkertijd dragen we zo bij aan een florerende economie hier bij ons in het noorden en daar hebben wij allemaal baat bij.”
Meer informatie over Faktoo: www.faktoo.nl

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest