MKB van harte welkom in de gezamenlijke stand Rabobank Financieel Regisseur tijdens de Promotiedagen 8 en 9 november

Op uitnodiging van Rabobank Stad en Midden Groningen en Rabobank Noordenveld West Groningen zijn Kredietunie Groningen, NPEX, Collin Crowdfund en NL Investeert partners in de gezamenlijke stand op het Finance Plein op 8 en 9 november in MartiniPlaza. Onder het motto Rabobank Financieel Regisseur biedt de Rabobank het MKB zo een compleet overzicht van bancaire en alternatieve financieringsmogelijkheden tijdens de Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord Nederland.

De Kredietunie is bijzonder blij met de uitnodiging van de Rabobank. “Dit toont aan dat wij een serieuze plek verworven hebben in het complexe financiële landschap waar de ondernemer tegenwoordig mee te maken heeft,” aldus voorzitter Robert Wielinga. “De gezamenlijke presentatie met de Rabobank en de drie andere standpartners is een goede zaak voor het MKB. Het geeft aan dat er wel degelijk financiering mogelijk is voor kansrijke gezonde bedrijven, los van of in combinatie met de traditionele kapitaalverstrekkers.”
Financieren van MKB-bedrijven met toekomstperspectief
Het doel van Kredietunie Groningen is het financieren van MKB-bedrijven met toekomstperspectief, waarin de banken op dit moment minder geïnteresseerd zijn. Feitelijk alle kredieten tussen de 50.000 euro en 250.000 euro. Daartoe is de coöperatie opgericht bestaande uit kredietgevende en kredietnemende leden. Kredietgevers zijn MKB-ondernemers of andere investeerders die via een gemeenschappelijke kas geldmiddelen ter beschikking stellen. Kredietnemers zijn MKB-ondernemers die geld lenen uit deze kas. Het bijzondere is dat de kredietnemers een ervaren ondernemer als coach toegewezen krijgen (smart money). Ervaring wijst uit dat hiermee het kredietrisico wordt beperkt.
Partners op de Promotiedagen
De Rabobank deelt haar stand, naast de Kredietunie, met NPEX, Collin Crowdfund en NL Investeert. Via NPEX kunnen beleggers rechtstreeks investeren in het MKB en het MKB kan geld ophalen door het uitgeven van aandelen of obligaties. De oprichters van Collin spelen in op de nieuwe realiteit waarin de traditionele financieringsbronnen zich bevinden. Middels co-financiering maakt de ondernemer optimaal gebruik van de oude en van de nieuwe wereld. Ook NLInvesteert helpt het MKB door een kapitaalmix mogelijk te maken van financiële dienstverleners, lokale overheden en informal investors. Traditionele bancaire oplossingen worden zo versterkt en aangevuld met gelden van andere partijen.
Standnummer 6031 op het Financeplein
U vindt ons in MartiniPlaza op standnummer 6031, vlakbij de Promotiedagen Arena. We zien u graag op 8 en 9 november. U kunt via www.promotiedagen.nl/toegangskaarten een gratis toegangskaart downloaden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest