Kredietunie is een coöperatie

Kredietunie Groningen is een coöperatie, waarvan men lid moet worden om deel te kunnen nemen. Onze leden zijn (oud-) MKB-ondernemers (natuurlijke- en rechtspersonen) die over geldmiddelen beschikken én MKB-ondernemers die korte tot middellange financiering zoeken voor hun onderneming. Voor en door ondernemers dus.

Op dit moment zijn er in Nederland enkele tientallen kredietunies actief, of in oprichting. Bijzonder aan een kredietunie is dat de organisatie niet alleen zorgt voor geld om te ondernemen, maar ook voor actieve begeleiding. Kapitaal verstrekkende partijen (investeerders) en kapitaal ontvangende ondernemers hebben beide baat bij dit model. Investeerders ontvangen een aantrekkelijk rendement en kredietaanvragers kunnen tegen een redelijk rentetarief geld aantrekken. Kredietunie Groningen werkt volgens het principe van een bank. Dat wil zeggen dat ingelegde gelden worden verzameld en gespreid worden uitgeleend. Zo wordt het risico gespreid. Er is geen rechtstreekse relatie tussen de investeerder en de ondernemer die op basis van een plan financiering ontvangt. Een speciale kredietbeoordelingscommissie adviseert het bestuur.

Doelgroep
Voor wat betreft kredietvragers richt Kredietunie Groningen zich vooral op MKB’ers met een omzet tot circa 10 miljoen euro in en om de stad Groningen. Daarbij zijn de grenzen minder belangrijk dan kansen. Wij staan dus open voor regionale ondernemers die hun onderneming willen versterken en daarvoor financiering nodig hebben.

Kredietunie Groningen is aangesloten bij Samenwerkende Kredietunies.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest