Kredietunie Groningen zoekt nieuwe Kapitaalleden

Nu geld op een spaarrekening eigenlijk niets meer oplevert is het extra aantrekkelijk geld te parkeren bij een kredietunie”, zegt penningmeester Geurt Volkers van Kredietunie Groningen.
Natuurlijk zal elke belegger of investeerder zijn geld op verschillende manieren willen laten renderen. Dit om het risico te spreiden. Een kredietunie werkt eigenlijk net zo als een bank. Inkomende gelden worden verzameld en om het risico te spreiden ook weer gespreid in de vorm van leningen uitgezet. Het kapitaal van de kredietunie is afkomstig van Kapitaalleden (zij die geld inleggen) en wordt uitgeleend aan ondernemers die op basis van een goed plan een aanvraag voor een lening hebben ingediend. Kredietunie Groningen streeft naar een dividend van 3%.
Volkers: “Dit nog los van wat we noemen maatschappelijk rendement, want wat is nu mooier dan dat je met een deel van je geld ondernemers uit je eigen regio in staat stelt te ondernemen. Bovendien stimuleer zo de economie in de eigen woonomgeving ook nog. Vanaf een inleg van € 10.000,- kunnen (rechts)personen deelnemen in het kapitaal van Kredietunie Groningen. Het mooie is dat gelden die worden ingelegd door de leden worden verdubbeld door de provincie Groningen of door de Economic Board Groningen. Daarmee groeit het kapitaal van Kredietunie Groningen extra snel en kunnen er steeds meer Groninger ondernemers worden geholpen met een lening. Ondernemers voor ondernemers dus. Hoe meer kapitaalleden we hebben, hoe meer geld we beschikbaar hebben om als lening uit te zetten. Ik nodig daarom Groningers uit een deeltje van hun spaargeld ‘te parkeren’ bij Kredietunie Groningen”.
Voor meer informatie: info@kredietuniegroningen.nl

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest