Kredietunie Groningen zoekt bestuursleden

Ter versterking van het bestuur van Kredietunie Groningen willen we graag in contact komen met een of meerdere (voormalige) ondernemers die ons bestuur komen versterken. Gezien de samenstelling van het bestuur worden vrouwen specifiek uitgenodigd te reageren. Het bestuur bestaat op dit moment uit zes personen en behoeft uitbreiding. Omdat het aandeel van ondernemers binnen het bestuur aan de lage kant is, wordt met name gezocht naar uitbreiding uit de hoek van ondernemend Groningen.

Binnen het bestuur hebben alle bestuursleden een eigen aandachtsgebied. Het bestuur vergadert gemiddeld eens in de vier weken. Naast het bestuur zijn er ook vrijwillige professionals actief binnen de Intakecommissie en de Kredietbeoordelingscommissie. Tevens zijn er diverse (oud) ondernemers actief als coach.

Het doel van de Coöperatieve Kredietunie Groningen is het financieren van MKB-bedrijven met toekomstperspectief, waarin de banken op dit moment minder geïnteresseerd zijn. Feitelijk alle kredieten tussen de 50.000 euro en 250.000 euro. Daartoe is een coöperatie opgericht bestaande uit kredietgevende en kredietnemende leden. Kredietgevers zijn MKB-ondernemers of andere investeerders die via een gemeenschappelijke kas geldmiddelen ter beschikking stellen. Kredietnemers zijn MKB-ondernemers die geld lenen uit deze kas. Het bijzondere is dat de kredietnemers een ervaren ondernemer als coach toegewezen krijgen (smart money). Ervaring wijst uit dat hiermee het kredietrisico wordt beperkt.

De organisatie van Kredietunie Groningen bestaat uit vrijwillige professionals, die zich belangeloos inzetten en zo een bijdrage leveren aan de verdere economische ontwikkeling van de regio Groningen.

Nadere informatie:

Robert Wielinga (voorzitter), 06-54983399

robert.wielinga@kredietuniegroningen.nl

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest