Kredietunie Groningen gastspreker bij Univé

Zo’n veertig relaties van Verzekeraar Univé werden woensdag 12 juli getrakteerd op een interactieve bijeenkomst over alternatieve financieringsvormen. Naast vertegenwoordigers van de NOM en Collin Crowdfund nam voorzitter Robert Wielinga van Kredietunie Groningen een goedgevulde zaal in het Launch Café in Groningen mee langs de mogelijkheden die Kredietunie Groningen kan bieden aan MKB-ondernemers.
“MKB-ondernemers met goede plannen kloppen helaas nog vaak tevergeefs aan bij de traditionele financiers zoals banken. Gelukkig begint de zakelijke markt er langzamerhand aan te wennen dat er meerdere vormen van financiering voorhanden zijn zoals via onze coöperatieve kredietunie”, aldus Wielinga.
Kredietunie Groningen is een initiatief van ondernemers, voor ondernemers. Het geld komt namelijk van ondernemers en wordt uitgeleend aan andere ondernemers. De provincie Groningen en de Economic Board Groningen ondersteunen het initiatief. Wielinga: “Er zijn voldoende financiële middelen voorhanden om daadwerkelijk het MKB te ondersteunen. Groningse ondernemers worden goed begeleid in hun ondernemerschap, kredietaanvragen worden snel en accuraat afgewikkeld en ondernemers krijgen een coach aangeboden als sparringpartner. Dat is onze kracht.” De bekende Groninger ondernemer Frans Muller is coördinator van de coaches die betrokken zijn bij Kredietunie Groningen. Muller: “Vanuit mijn rol als coach-coördinator zie ik het positieve effect van het verstrekken van een lening in combinatie met een coach. Geld en goed raad vinden elkaar in die combinatie en dat betekent een grotere kans van slagen.”
Kredietunie Groningen verstrekt leningen aan ondernemers tussen de € 50.000 en € 250.000.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest