fbpx

Krediet aanvragen

Hoe gaan wij te werk?

Kredietunie Groningen is een initiatief voor ondernemers, door ondernemers. Wij bieden ambitieuze MKB-bedrijven in Groningen financiële ruimte om te kunnen (door)groeien. Het geld is bijeengebracht door succesvolle ondernemers en de provincie Groningen en wordt misschien wel uitgeleend aan jou! Op basis van een ondernemersplan dien je als kredietnemer een aanvraag in. Dit plan wordt door onze ervaren kredietadviseurs en ondernemers beoordeeld. Tot slot wordt de aanvraag voorgelegd aan de Kredietcommissie. Zij adviseert het bestuur over de aanvraag. Het betalingsverkeer van de aanvrager blijft gewoon bij zijn of haar eigen bank. Hierdoor concurreren we niet met de banken. Bij een positief besluit van Kredietunie Groningen krijg je dan ook een coach aangeboden die over veel kennis of ervaring beschikt. De coach is een ervaren ondernemer en wordt in overleg met jou aangesteld. De begeleiding loopt door tot de lening is afgelost. Hierdoor beschik je als kredietnemer over extra kennis. Op deze manier vergroten wij gezamenlijk de kans op een succesvolle ontwikkeling van je onderneming en op volledige betaling van rente en aflossing. 

Ik wil krediet aanvragen

Je kunt een kredietaanvraag bij Kredietunie Groningen als je voldoet aan de volgende voorwaarden: 

  • Je onderneming is gevestigd in de regio Groningen
  • Je onderneming is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel 
  • Je kredietaanvraag bedraagt minimaal €10.000.

Hoe zit het met de rente en aflossing?

Over het geleende bedrag betaal je een rentepercentage afhankelijk van de risico’s. Betaling van rente en aflossing wordt in overleg bepaald. Kredieten hebben de vorm van een annuïteiten of lineaire lening. 

Wat is een BMKB-C-regeling?

Het is een zwaar jaar voor veel ondernemers door de komst van het coronavirus. Ondervindt jouw onderneming ook financiële gevolgen door het coronavirus? Ook dan kan Kredietunie Groningen iets voor jou betekenen middels de BMKB-C-regeling. De BMKB-C is een borgstellingsregeling van de overheid die garant staat voor een deel van de lening. Zo heb je als ondernemer de mogelijkheid om eerder en meer geld te lenen. Dit vergroot dus je kans op een financiering. Kredietunie Groningen is geaccrediteerd voor deze regeling. Zo kunnen ondernemers sneller en gemakkelijker geld lenen tijdens de coronacrisis. 

Heb je een andere vraag? 

Heb je een vraag of wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag met je in gesprek! 

De voordelen van Kredietunie Groningen

  • Van, voor en door ondernemers;
  • Gemeenschapszin en de menselijke maat bevorderen;
  • Kredietverstrekkers zijn bereid om risico en rendement te delen;
  • Kennis- en ervaringsoverdracht bevorderen door middel van coaching;
  • Relatienetwerk binnen Kredietunie aanwezig: ondernemer staat er niet alleen voor;
  • Nieuwe financieringsbron naast bankkrediet;
  • Extra werkgelegenheid scheppen.

Waarom Kredietunie Groningen?

Kredietunie Groningen is een initiatief voor ondernemers, door ondernemers. Ons doel is het financieren van Groningse MKB-bedrijven met toekomstperspectief. Zonder bemiddeling van de bank. Kredietgevers zijn MKB-ondernemers of investeerders die via een gemeenschappelijke kas geld ter beschikking stellen.

Persoonlijk begeleiding van je eigen coach

Door middel van coaching vergroten we samen de kans op een succesvolle ontwikkeling van een onderneming, door kennis- en ervaringsoverdracht.

Onderscheidend vermogen

Door een krediet aanvraag niet uitsluitend te beoordelen op ratio’s, maar vooral op kansen.

BMKB geaccrediteerd

Met deze regeling kunnen ondernemers makkelijker geld lenen tijdens de coronacrisis

Waarmee kunnen we je helpen?

Contactgegevens

Bezoekadres (op afspraak)
Van Elmptstraat 2
9723 ZL Groningen

Postadres
Postbus 4025
9701 EA Groningen

T 050 211 09 48
E: info@kredietuniegroningen.nl
W: www.kredietuniegroningen.nl

KvK-nummer 61804541