fbpx

“Ik raad Kredietunie Groningen aan iedere ondernemer die zijn of haar groeiplannen wil verwezenlijken aan!”

Jaschenka Ottens, Subway Hoogezand

“Ik raad Kredietunie Groningen aan iedere ondernemer die zijn of haar groeiplannen wil verwezenlijken aan!”

Jaschenka Ottens is sinds ruim een jaar zelfstandig franchiser van Subway in Hoogezand. 

Hier heeft ze jarenlange ervaring op gedaan als bedrijfsleidster. Mede dankzij de steun en adviezen van Kredietunie Groningen staat ze nu aan het roer van deze Subway als zelfstandig ondernemer en de zaak draait als nooit tevoren. Benieuwd naar haar ervaring met de Kredietunie Groningen? Lees dan gauw verder! 

Kans met beide handen aangegrepen

Jaschenka kreeg de kans om de Subway in Hoogezand over te nemen en greep die gelijk met beide handen aan. “Dat betekende natuurlijk wel dat ik eerst de financiering moest organiseren. De bank bleek helaas geen optie voor een lening. Vervolgens maakte ik kennis met de Kredietunie Groningen tijdens de ondernemersbeurs van de Kamer van Koophandel voor startende ondernemers. Dat gaf gelijk zo’n positief gevoel! We hebben meerdere gesprekken gevoerd, waaronder bij mij thuis, zodat je in je eigen omgeving heel erg op je gemak bent. En uiteindelijk zijn we het traject samen ingegaan.”

Een strenge aanpak loont

Er volgde een zeer intensieve periode voor Jaschenka. “Subway kent een strenge en intensieve selectie voor franchisenemers en dat geldt ook voor het verkrijgen van krediet bij de Kredietunie.” Goed onderbouwde plannen en een uitgebreide exploitatiebegroting zijn een vereiste. Ondernemen is en blijft natuurlijk een risico. Het is leuk, maar uiteindelijk moet je ervan kunnen leven. “Kredietunie Groningen neemt je hier goed in mee; wat als je 5% verlies draait en wat doe je als je 15% plust? Ook hebben ze gehamerd op alle benodigde vergunningen, die er lang niet allemaal waren. Hierdoor wist ik precies waar ik aan toe was.”

Persoonlijke coaching belangrijkste meerwaarde

De persoonlijke coach is volgens Jaschenka de belangrijkste meerwaarde van de Kredietunie. “Robert Berting past heel goed bij mij en mijn bedrijf. Hij heeft mij in veel opzichten geholpen. Op zijn aanraden heb ik bijvoorbeeld een bedrijfspresentatie gedaan bij de ondernemersvereniging Hoogezand-Sappemeer. Dat leverde niet alleen wat opdrachten op, maar ook een uitgebreid netwerk.” Als kredietnemer bij de Kredietunie moet je ieder kwartaal de cijfers van je bedrijf laten zien. “Die hele begeleiding geeft mij energie”. 

De smaak van het ondernemerschap

Het enthousiasme spat er vanaf bij Jaschenka, ze heeft de smaak te pakken. “Ik ben ontzettend tevreden over de begeleiding van de Kredietunie. Ik raad het echt iedere ondernemer aan die zijn of haar groeiplannen wil verwezenlijken.” En dat is precies waar de Kredietunie Groningen voor staat: ondernemers in de regio met perspectief de kans bieden hun groeimogelijkheden te verzilveren en zo de regionale economie te versterken.

Wil je meer informatie over de werkwijze van Kredietunie Groningen of ook met ons samenwerken? Download dan de handout of neem vrijblijvend contact met ons op.