Jaschenka Ottens, Subway Hoogezand

Het enthousiasme spat er vanaf bij Jaschenka Ottens. Sinds ruim een jaar is zij zelfstandig franchiser van Subway in Hoogezand, waar ze jarenlange ervaring heeft als bedrijfsleider. Mede dankzij de steun en adviezen van Kredietunie Groningen staat ze nu aan het roer van deze Subway als zelfstandig ondernemer en floreert de zaak als nooit tevoren. “Ik ben zó tevreden over de begeleiding van de Kredietunie, ik raad het echt iedere ondernemer aan die zijn of haar groeiplannen wil verwezenlijken.”

Jaschenka Ottens kreeg de kans om de Subway in Gorecht-oost in Hoogezand over te nemen en greep die gelijk met beide handen aan. “Dat betekende wel dat ik eerst de financiering moest organiseren. De bank bleek geen optie voor een lening. Vervolgens maakte ik kennis met de Kredietunie Groningen, tijdens de ondernemersbeurs van de Kamer van Koophandel voor startende ondernemers. En dat gaf gelijk zo’n positief gevoel! We hebben meerdere gesprekken gevoerd; bij mij thuis, zodat je in je eigen omgeving heel erg op je gemak bent. En toen zijn we het traject ingegaan.”

Strenge selectie loont

Er volgde een zeer intensieve periode voor Jaschenka Ottens. “Subway kent een strenge en intensieve selectie voor franchisenemers en dat geldt ook voor het verkrijgen van krediet bij de Kredietunie. Je moet zeer goed onderbouwde plannen leveren en een heel uitgebreide exploitatiebegroting. Maar ik heb dat als heel prettig ervaren. Ondernemen is een risico waarbij je niet over één nacht ijs kunt gaan. Ondernemen is leuk, maar uiteindelijk moet je ervan leven en gaat het erom wat er onder de streep overblijft. Daarin neemt de Kredietunie je ook goed in mee: wat als je 5% verlies draait, wat doe je als je 15% plust. En er is gehamerd op alle benodigde vergunningen, die er lang niet allemaal waren. Uiteindelijk weet je precies waar je aan toe bent, de strenge aanpak loont absoluut.”

Persoonlijke coaching belangrijkste meerwaarde

Jaschenka Ottens is vooral erg enthousiast over de persoonlijke coach van de Kredietunie. “Robert Berting past helemaal bij mij en mijn bedrijf. Hij heeft mij in zoveel opzichten geholpen, met adviezen en tips. Op zijn aanraden heb ik bijvoorbeeld een bedrijfspresentatie gedaan bij de ondernemersvereniging Hoogezand-Sappemeer. Dat leverde niet alleen wat opdrachten op, maar ook een heel uitgebreid netwerk met collega-ondernemers. En soms wijst hij mij op de noodzaak een goede balans te houden tussen werk en privé. De coach is wat mij betreft de belangrijkste meerwaarde van de Kredietunie en ik kijk altijd weer uit naar zijn bezoek. Ook omdat je als kredietnemer elk kwartaal de cijfers van je bedrijf moet laten zien, krijg je objectieve bevestiging dat je het goed doet. De hele begeleiding geeft mij energie en ik ga altijd weer met plezier naar m’n werk.”

Jaschenka Ottens heeft de smaak van het zelfstandig ondernemerschap helemaal te pakken en heeft volop plannen. “Ook daar geeft Robert, mijn coach, adviezen bij. Het is nog wat te vroeg, maar het biedt absoluut perspectief!” En dat is precies waar de Kredietunie Groningen voor staat: ondernemers in de regio met perspectief de kans bieden hun groeimogelijkheden te verzilveren en zo de regionale economie te versterken.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bezoekadres (op afspraak)
Van Elmptstraat 2
9723 ZL Groningen

Plan uw route naar ons kantoor via Google Maps

Postadres
Postbus 4025
9701 EA Groningen

T 050 211 09 48

E: info@kredietuniegroningen.nl
W: www.kredietuniegroningen.nl

KvK-nummer 61804541