Groningse Kredietunies ontvangen miljoen euro van Economic Board

De twee kredietunies in de provincie Groningen, De Kredietunie Groningen en de Kredietunie Eemsregio, krijgen hulp van de Economic Board. De Economic Board is in het leven geroepen om de bedrijvigheid in het aardbevingsgebied aan te zwengelen. Gedurende vijf jaar kan de Board daarvoor bijna 100 miljoen euro uitlenen. Het gaat daarbij vooral om bedrijven in het MKB die grote moeite hebben hun plannen gefinancierd te krijgen.

De Kredietunie Groningen en de Kredietunie Eemsregio passen perfect in dat streven van de Economic Board. Met een miljoen euro kunnen ze voorlopig weer vooruit.

Algemeen directeur Marco Smit over de samenwerking: “Als Economic Board Groningen staan wij voor de belangrijke taak om samen met ondernemers en kredietverschaffers het ondernemersklimaat in de aardbevingsregio te verbeteren. Een initiatief als een Kredietunie biedt hiervoor een uitgelezen mogelijkheid. Het is opgezet door ondernemers voor ondernemers en dat is precies waar wij graag op aansluiten. Eigen initiatieven waarbij ondernemers elkaar helpen door financiering én coaching zodat een duurzame economische structuur ontstaat die het gebied toekomstbestendig maakt. Niet gedreven door subsidies, maar uit eigen kracht.”

Loket is open

Economic Board Groningen stelt vanuit haar middelen een lening van een miljoen beschikbaar aan beide Kredietunies waarmee hun mogelijkheden om financiering te verstrekken worden vergroot. Beide kredietunies hebben inmiddels de eerste kredieten verstrekt. “Het loket is open,” zo stellen Robert Wielinga en Fred Bagnay, de voorzitters van beide Kredietunies. “Wij dagen ondernemers uit om met goede plannen te komen zodat we ons kapitaal en de middelen van de Economic Board kunnen inzetten om de regio een economische impuls te geven.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest