Frans Muller: ‘Coach als sparringpartner waar je je voordeel mee kunt doen’

Het bestuur van de Kredietunie Groningen heeft onlangs versterking gekregen in de persoon van Frans Muller. De focus van zijn portefeuille ligt bij het coachingsprogramma van de Kredietunie. “Dat is een mooi fenomeen van de Kredietunie, dat er naast geld ook begeleiding wordt geboden. Sommige ondernemers zijn daar wat huiverig voor, maar dat is onterecht in mijn ogen. Zo’n coach is een sparringpartner, waar je als ondernemer je voordeel mee kunt doen.”
Frans Muller gaf 40 jaar leiding aan het familiebedrijf Frans Muller Benelux. “Ik was de vijfde generatie van dit bedrijf, een import-groothandel voor retailers, met internationale inkoop en verkoop door de hele Benelux. Nu heeft mijn zoon de zaak overgenomen, de zesde generatie dus.”
Dit betekent geenszins dat Frans Muller op zijn lauweren rust. “Ik hou van golfen, maar zeker niet elke dag. Ik ben onder andere actief als Consularis bij NextLEVEL MKB, een stichting waar (oud-)ondernemers en adviseurs het MKB ondersteunen als onafhankelijke raadgever. Soms begeleid ik ondernemers bij de verkoop van hun bedrijf, omdat men dan vaak behoefte heeft aan iemand die minder emotioneel bij de zaak betrokken is.”
Samen komen tot de meest ideale oplossing
Dit sluit uitstekend aan bij de werkwijze en doelstelling van de Kredietunie Groningen, waar financiering en coaching hand in hand gaan. “Dat is een belangrijke meerwaarde. Het verschilt natuurlijk van ondernemer tot ondernemer hoe intensief die coaching ingevuld wordt. Maar mijn eigen praktijkervaring wijst uit dat alle ondernemers die ik heb gecoacht zonder uitzondering reageerden met ‘dat had ik veel eerder moeten doen’. Als ondernemer wil je niet altijd al jouw vragen of overwegingen neerleggen bij de bank of bij de accountant. En met je partner of vrienden bespreek je ook niet alle details van je bedrijf. De coach biedt de mogelijkheid in volledig vertrouwen en onder vier ogen alle mogelijkheden te bekijken en samen te komen tot de meest ideale oplossing. De coach heeft veel ervaring, een grote scope en een groot netwerk waar je van kunt profiteren. Dus nogmaals, de huiver bij sommige ondernemers is onterecht, doe er vooral je voordeel mee!”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest