Energieremmers over Kredietunie: ‘Financiering van Kredietunie is een soort kwaliteitslabel’

De Kredietunie verstrekte dit jaar een financiering aan Energie Remmers. Het bedrijf is gespecialiseerd in zonnepanelen met batterijsysteem en richt zich specifiek op panden in het aardbevingsgebied. Met de lening wil Energie Remmers onder meer concreet invulling geven haar maatschappelijke betrokkenheid, bij mensen met aardbevingsschade en bij mensen die het in allerlei opzichten niet zo breed hebben. Oprichter Jan Remmers is enthousiast: “Het feit dat wij deze financiering krijgen, betekent dat we goede plannen hebben en een economisch gezond bedrijf zijn. Het is een soort kwaliteitslabel voor de toekomst van je onderneming.”

Energie Remmers richt zich vooral op advies en installatie van zonnepanelen in het aardbevingsgebied. Daar is, dankzij de regeling dat mensen met schade 4.000 euro kunnen besteden aan verduurzaming van hun woning, de installatie van zonnepanelen momenteel ‘booming business’. Maar volgens oprichter Jan Remmers heeft dit ook nadelen voor de consument. “Juist daar blijkt hoe lastig het is voor de consument om een weloverwogen keuze te maken tussen alles wat er op de markt is en hoe de installatie aangepakt wordt. Wij zien soms panelen die met een panhaakje aan de regels zijn bevestigd; je moet er niet aan denken wat er gebeurt als er een zware aardbeving plaatsvindt. Of een hoeveelheid panelen waarvan het de vraag is of het dak dat gewicht uiteindelijk wel aankan. Mensen hebben recht op goed advies en moeten de kennis hebben om gefundeerde keuzes te maken.” Energie Remmers gaat hiervoor in januari een soort showroom openen aan de Koldingweg nummer 6 in Groningen, mede mogelijk gemaakt door de Kredietunie. ‘Daar kan iedereen zien en ervaren welke mogelijkheden er op de markt zijn en wat het beste past in hun eigen specifieke situatie. Hiervoor trekken we extra expertise aan op het gebied van aardbevingsschade.”
SROI
Maar de plannen gaan verder. Energie Remmers wil voorkomen dat mensen een aanbetaling moeten doen op het plaatsen van zonnepanelen: als extra service, maar dat vergt wel een financiële buffer en het aanleggen van voorraad. Daarnaast wil het bedrijf zonnepanelen die niet optimaal geschikt zijn voor bepaalde panden vervangen en de oude opslaan aan de Koldingweg. Daar worden ze schoongemaakt, door mensen met zoals dat heet een grote afstand tot de arbeidsmarkt, en geschikt gemaakt voor hergebruik. “Daarbij willen we ons mede richten op Voedselbanken. Kijk naar de Voedselbank Hoogeland. Dat is een heel groot pand dat veel energie verbruikt en zich uitstekend leent voor zonnepanelen. We zoeken hiervoor samenwerking met sponsoren om de prijs zo laag mogelijk te krijgen.” Op termijn wil Energie Remmers zich ook richten op klanten van de Voedselbank: de mogelijkheden onderzoeken om ook voor hen de energierekening te beperken.
Meerwaarde van de Kredietunie
Remmers is enthousiast over de meerwaarde van de Kredietunie. “Het gaat om veel meer dan een financiering. Het zijn zeer ervaren en deskundige mensen die in jouw keuken kijken, onafhankelijk advies geven en bovendien beschikken over een groot netwerk. Je merkt de passie van de experts en het geeft vertrouwen: de coach kijkt en denkt met je mee, geeft tips die helemaal toegesneden zijn op jouw bedrijf en dat werkt enorm motiverend.”
Meer over Energie Remmers op www.energieremmers.nl

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest