fbpx

Eerste leningen verstrekt

Eerste_ lening_krediet

Deze week zijn de eerste twee leningen aan twee Groningse MKB-bedrijven verstrekt. Op basis van goede plannen worden de ondernemingen Mundu en de Ambachtelijke Timmerfabriek Groningen gefinancierd. Beide bedrijven worden door middel van coaching verder ondersteund in de realisatie van hun plannen.

De eerste twee Groningse bedrijven die gebruik maken van een lening van Kredietunie Groningen zijn de Ambachtelijke Timmerfabriek Groningen en Mundu: de ene onderneming is een voorbeeld uit de oude economie en de andere uit de nieuwe economie.

De Ambachtelijke Timmerfabriek Groningen maakt deuren, ramen, kozijnen en verzorgt machinaal timmerwerk. Na een faillissement in 2014, door opdrachtgevers die niet meer aan hun verplichtingen konden voldoen, heeft het bedrijf een doorstart kunnen maken. En nu heeft de onderneming de groei weer te pakken.

Mundu is specialist op het gebied van digital signage en levert professionele displays, videowalls en ontwikkelt conversiegerichte reclamecampagnes. Het bedrijf is o.a. bekend van grote digitale reclameschermen op diverse A1 locaties. De onderneming zit in een groeimarkt en zal de financiering met name aanwenden voor het aantrekken van sales professionals. Lees ook het artikel op de Groninger Ondernemerscourant over Mundu.

Kredietunie Groningen brengt aanwezig kapitaal van ondernemers, investeerders en particulieren samen en stelt leningen beschikbaar aan ondernemers in het verzorgingsgebied van de stad Groningen. De missie van Kredietunie Groningen is het stimuleren van de economische activiteit en het bevorderen van de werkgelegenheid. Uniek is dat er naast het beschikbaar stellen van kredieten ook een beroep kan worden gedaan op de kennis en ervaring van de ondernemers onderling. Want aan het verstrekken van een lening is ook altijd een ervaren coach gekoppeld. Voor en door ondernemers is het credo. Kredietunie Groningen is een coöperatie en werkt volgens het principe van een bank. Dat wil zeggen dat ingelegde gelden worden verzameld en gespreid worden uitgeleend. Zo wordt het risico gespreid. Er worden kredieten verstrekt tussen de € 50.000 en € 250.000. De provincie Groningen ondersteunt het initiatief.