fbpx

beeproger en Kredietunie Groningen: een indrukwekkende samenwerking

zakelijk_krediet_grongen_ondernemers

Sinds de start van Groningse ondernemer beeproger in 2014, heeft het bedrijf flinke stappen gemaakt. Om deze groei bij te kunnen benen, was Groningse beeproger op zoek naar een organisatie die hen hierbij zou kunnen ondersteunen. Zo kwam Jan bij de Kredietunie terecht. Jan, CEO van beeproger, is een echte ondernemer, met zijn jarenlange ervaring in het opbouwen van nieuwe bedrijven. Hij is altijd op zoek naar nieuwe kansen en gaten in de markt die het verschil kunnen maken voor zijn klanten. Zo bouwt en ontwerpt beeproger maatwerk software die het werk van hun klanten makkelijker maakt. Voor dit artikel gingen we met Jan in gesprek, vroegen wij hem waarom hij besloot om met onder andere Kredietunie Groningen samen te werken.

Vanwaar de keuze voor Kredietunie?

Doordat beeproger zulke sprongen maakte in hun groei, ontstond er een behoefte naar kapitaal versterking om deze groei te ondersteunen. Jan had goede verhalen gehoord over de Kredietunie Groningen en hun missie om MKB-bedrijven met toekomstperspectief te financieren. Hierdoor besloot hij vijf jaar geleden contact teleggen om te kijken wat de mogelijkheden waren en de voorwaarden. Door het daarop volgende soepele en directe contact met de Kredietunie werd Jan overtuigd hiermee verder te gaan. De snelheid waarmee de samenwerking concreet werd gemaakt, ontsteeg alle verwachtingen. Jan geeft aan: “Snelheid en open-minded contact, daar houd ik van! Ten slotte moet je samen de missie lopen.

Samen werken aan de vastgestelde doelen

Jan vindt transparantie en openheid erg belangrijk bij een kredietvertrekker zoals deze. “Belangrijk is om niet alleen de successen, maar ook de tegenslagen met elkaar te delen, ”vertelt Jan. “Dit kan alleen wanneer je beide eerlijk en transparant bent in de communicatie en dat was met de Kredietunie zeker het geval. ”Daarnaast was het voor beeproger belangrijk om in contact te komen met de juiste coach, om zo de algehele samenwerking nog soepeler te laten verlopen. Dit moest een coach zijn, die inzicht heeft in hun bedrijfsmodel en snapt waar beeproger als bedrijf heen wil. Maar ook snapt welke hindernissen je tegenaan kunt lopen. Dat is wat een goede match zo belangrijk maakt. Die werd gevonden en de goede match met de coach bevorderde de relatie tussen Kredietunie en beeproger des te meer. “Voor beide partijen was het een leerproces om elkaar goed te kunnen begrijpen. De juiste coach helpt daarbij,” zegt Jan.

“De coach vormt het klankbord van de onderneming”

Als (Groningse) ondernemer heb je een bepaalde doelstelling voor ogen en daarbij probeer je zo veel mogelijk input te krijgen, om erachter te komen of je op de goede weg bent. De coach speelt hierin een bijzondere rol bij Kredietunie Groningen. “Onze coach heeft zelf ook ruime ondernemerservaring in de ICT-branche, daardoor vormt hij echt een klankbord voor ons. ”De coach van de Kredietunie begrijpt wat de missie van een bedrijf is, hierdoor kan je succesvol ondernemen en dus groeien.

Flexibiliteit tijdens de corona periode

Dat de situatie van het afgelopen jaar impact heeft gemaakt op de hele wereld, is ons allen niet onopgemerkt gebleven. En zo had Corona aanvankelijk ook een grote impact op beeproger, omdat vooral COVID-19 gevoelige klantgroepen meteen afhaakten. De Kredietunie begreep dit en zo werd er besloten het aflossen uit te stellen. In deze periode is flexibiliteit van alle partijen nodig. Je moet je razendsnel aanpassen en denken in oplossingen, iets waarbij de coach goed kon helpen. “Wij hebben tijdens deze periode meermaals met elkaar overleg gehad,” vertelt Jan. “Toen de corona crisis uitbrak, raakten wij in een lichte paniek. Je weet in zo’n situatie niet wat je te wachten staat en waar het uiteindelijk zal eindigen. We hebben toen een goed gesprek gehad met de coach over hoe wij er tegenaan keken en zo een aangepast COVID-19 plan gemaakt. Wij hielden elkaar goed op de hoogte. Dit gaf rust en visie.” Ondanks de grote impact van de crisis, bood het continue contact tussen beeproger en de Kredietunie helderheid en positiviteit.

Bedrijfsmodel niet gebaseerd op winst

Wat Kredietunie Groningen anders maakt dan alternatieve investeerders bedrijven is het stukje coaching. Volgens Jan is dit zeer waardevol en onderscheidend. “Ik zou Kredietunie Groningen zeker aanbevelen. Hun bedrijfsmodel is niet gebaseerd op het verdienen van zoveel mogelijk geld. In plaats daarvan doen ze het vanuit de overtuiging ondernemers, die het verschil maken, te helpen en dat is een heel mooi initiatief. Door op deze wijze te opereren dragen ze bij aan een sterke sociale en maatschappelijke beweging. Ze nemen risico’s en daar heb ik respect voor.

Het resultaat

Door de ondersteuning van Kredietunie Groningen heeft beeproger het doel dat zij voor ogen hadden zonder meer kunnen bereiken. En dat niet alleen, beeproger groeit vanaf Q3 ondanks COVID-19 opnieuw hard en ze maken iedere dag weer nieuwe stappen. Door onder andere de goede coaching, is het beeproger gelukt het type klant te bereiken, dat ze lang gezocht hebben. “Om dit doel te bereiken, kijk je samen kritisch naar het pad dat je bewandelt en kijk je of je op de juiste weg bent. Dat houdt je scherp!” vertelt Jan. “Zonder de Kredietunie Groningen hadden wij nooit zoveel impact kunnen maken. Het is goed om te zien hoe een stuk extra kapitaal kan bijdragen aan de doorontwikkeling en groei van een bedrijf als beeproger.
Wil je ook groeien met je bedrijf en je doelen bereiken? Neem dan vrijblijvend contact met op op!