13 juni Dag van de Kredietunies: ‘Van Start-Up naar Scale-Up, hoe realiseren wij groei?’

Kredietunie Groningen nodigt ondernemers, investeerders en intermediairs in de regio Groningen van harte uit voor de Dag van de Kredietunies op maandag 13 juni in het Postiljon hotel Bunnik. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Samenwerkende Kredietunies en heeft als thema ‘Van Start-Up naar Scale-Up, hoe realiseren wij groei?’ Het thema verwijst naar het toegenomen belang van kredietunies als alternatieve kredietverstrekker en naar de doelgroep van de kredietunies, de doorgroeiers in het MKB.

Terwijl de economie aantrekt en de financieringsbehoefte van bedrijven toeneemt, blijven de banken terughoudend. De vraag naar alternatieve kredietvormen is dan ook groot. Tijdens de Dag van de Kredietunies staat de vraag centraal hoe kredietunies optimaal aan deze groeiende vraag kunnen voldoen en zo de economie in de regio kunnen versterken.
Mundu als Groningse praktijkcase
Het programma biedt veel interessante informatie zowel voor ondernemers die op zoek zijn naar financieringsmogelijkheden als voor investeerders en adviseurs. Zo komt onder meer de dagelijkse praktijk van een Kredietunie uitgebreid aan bod: hoe dien je als ondernemer een aanvraag in en welke rol kan de accountant daar bij spelen, hoe verloopt het beoordelingsproces, en hoe zijn de coach en de investeerder betrokken? Het Groningse bedrijf Mundu dat als een van de eerste bedrijven een krediet ontving van de Kredietunie Groningen geeft een inkijk in hun eigen praktijkcase. Het bedrijf is zeer succesvol op het gebied van digital signage: informatie of reclame die via (led)-schermen aan specifieke doelgroepen wordt getoond, het zogeheten narrowcasting.
De positie van de Kredietunie in het huidige financieringslandschap staat centraal in het rondetafelgesprek onder leiding van Jan Kamminga. Hij praat met Klaas Molenaar, lector MKB-financiering Haagsche Hogeschool, Agnes Mulder, Tweede Kamerlid CDA en initiatiefnemer wetsvoorstel Toezicht Kredietunies, Aukje de Vries, Tweede Kamerlid VVD en woordvoerder financiën, Elwin Groenevelt, CEO Qredits, en Hans Biesheuvel, initiatiefnemer en bestuurder ONL.
De juridische aspecten van de Kredietunies worden toegelicht door Anne Hakvoort (FG laywers) en Annemarie Struycken (Zuidbroek Notarissen), die tips en trucs geven hoe er het optimale uit te halen.
Aanmelden en meer informatie
De Dag van de Kredietunies biedt dus volop informatie voor iedereen die geïnteresseerd is in alternatieve kredietvormen. De bijeenkomst begint om 14.00 uur en wordt rond 17.45 uur afgesloten met een netwerkborrel.
Het hele programma en het aanmeldformulier vindt u op Dag van de kredietunies.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest